Weet je genoeg en wil je inschrijven?

Wat mag je verwachten van een bootcamp?

Bootcamp is een intensieve kracht- en cardiotraining die zijn oorsprong vindt bij het leger. Say what?! Denk je ook aan doodgaan zoals bij Kamp Waes? 6 reeksen van 100 push-ups, 100 sit-ups, gevolgd door 15 km lopen door de modder met hindernissen. En een drill-sergeant die tijdens deze oefeningen nog een boomstam op jouw schouders legt. Are you serious?

Toch niet, integendeel, wij bundelen het nuttige met het aangename! Bereid je alvast voor op een intensieve training, maar laat je leiden door de kracht en motivatie van de groep. Samen sterk, daar gaan we voor! De nadruk bij een bootcamp ligt op het hele lichaam (full body training), alles wordt getraind. Snel resultaat verzekerd!

 

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN EEN BOOTCAMP In de buitenlucht doen we een intensieve en functionele workout in groepsverband van 60 minuten. De focus van een bootcamp ligt op het verbeteren van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid. Dit gebeurt typisch door intervaltraining: bijvoorbeeld 45 seconden werken en 15 seconden rust. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht, alsook materialen zoals kettlebels, fitballs, elastieken,… Zo is er een grote verscheidenheid aan oefeningen, waardoor je steeds wordt uitgedaagd. Doorzettingsvermogen is een belangrijk element. Dit leidt tot een positief effect op je fysieke, maar ook geestelijke ingesteldheid.

HET RESULTAAT? – Een sterker en strakker lichaam – Meer uithoudingsvermogen – Een betere stabiliteit en mobiliteit – Veel verbrande calorieën!

UIT EIGEN ERVARING Tijdens een lezing over blessurevrij lopen, kwam ik in contact met enkele andere sportieve mensen. Bleek één van hen net die (te) enthousiaste bootcamp instructeur te zijn. Het moest ook nog lukken dat die lessen zo goed als achter mijn hoek werden georganiseerd. Ja, zo kan je niet anders dan instemmen om eens een bootcamp training mee te volgen. Waar ben ik aan begonnen… *zucht*

Ken je dat onwennig gevoel om te starten in een onbekende groep? Daarbij komt ook een nieuwe manier van sporten. Wat als ik de ervaren groep niet kan volgen? Waarom was ik op dit idee gekomen?

Gelukkig verdween mijn twijfel al snel door het enthousiaste onthaal van de trainer en de vriendelijkheid van de groep. Ik voelde me meteen welkom! Het leuke is dat ik alles op eigen tempo kan doen. Ideaal, want ik was nog wat herstellende van een blessure aan mijn voet. Indien nodig, zijn er alternatieve oefeningen. Zo is de training geschikt voor alle leeftijden en niveaus. De toegevoegde motivatie van de groep en begeleider zorgen voor dat tikkeltje extra. Dit stimuleerde me om toch telkens dat stapje verder te gaan.

Eerlijk is eerlijk, de ene dag is de andere niet. Er zijn dagen dat het moeizaam gaat. Als het dan een training is met focus op benen, benen en nog eens benen, dan treedt bij zo’n killeroefening de verzuring snel op. En ik zie dat mijn progressie in stijgende lijn gaat. De sfeer in de groep en de frisse buitenlucht zorgen mee voor dat trotse en voldane gevoel achteraf. Ik ben alvast fan!

TIPS OM VOL VERTROUWEN AAN JOUW VOLGENDE BOOTCAMP TE BEGINNEN

– Breng voldoende water mee. Drink tijdens de training voldoende kleine slokjes om gehydrateerd te blijven.

– Draag de juiste kleding. Een extra vestje bij koud weer kan nooit kwaad.

– Eet op het juiste moment. Zorg voor voldoende energie, maar doe dit liefst 2 uur voor de training.

– Neem voldoende rust. Dit geldt vóór en tijdens de training. Start op eigen niveau en bouw langzaam op.

– Uitwandelen. De getrainde spieren kunnen achteraf stijf aanvoelen. Wat loswandelen om het melkzuur af te bouwen kan wonderen doen.

Breng al jouw enthousiasme mee en ga ervoor!

BOOTCAMPEN BIJ HIGH ON LIFE

De High On Life bootcamps kan je volgen:

  • elke maandag (20u) en woensdag (19u15) in het fort van Edegem (Vestinglaan 55, parking)

  • op zaterdag (9u) in Kontich (aan het zwembad)

Vanaf 7 maart is er een 8 weken “start to bootcamp” traject. Hierbij worden de basics van een bootcamp aangeleerd en progressief opgebouwd. Elke zaterdag tussen 10-11u in Kontich (aan het zwembad). Meer info: hello@highonlife.be

(Getest en geschreven door Karlien Mekerlé)

#joggen #gezondheid #beginners #bewegen #afvallen #afslanken #trainen

Leave a Comment