Weet je genoeg en wil je inschrijven?

Sitting breaks of workouts?

Waar zou je zich meer op richten om de nadelige effecten van langdurig zitten tegen te gaan: meerdere sitting breaks doorheen de dag, of 1 of 2 intensieve workouts per week?

De meeste mensen focussen zich op het laatste. Waarom? Omdat ze het onmiddellijke effect van een intensieve workout voelen: ze ademen dieper, beginnen te zweten, raken uitgeput, ….
Terwijl een sitting break niet hetzelfde effect lijkt te hebben.

Wat blijkt uit onderzoek?
???? Ongeacht of je beweegt, als je meer dan 12-13 uur per dag zit, heb je meer dan twee keer zoveel kans om vroegtijdig te sterven, vergeleken met degenen die minder zitten.
????Onderzoekers ontdekten dat een wandeling van 5 minuten om de 30 minuten de effecten van langdurig zitten kan compenseren.

En nog meer onthutsende feiten:
????Een zittende levensstijl staat in de top 10 van belangrijkste oorzaken van overlijden en invaliditeit in de wereld (WHO)
????Ongeveer 2 miljoen sterfgevallen per jaar houden verband met lichamelijke inactiviteit (WHO).
????Het aantal mensen dat een zittende levensstijl leidt, neemt toe als gevolg van een toename van sedentair gedrag op het werk, zoals kantoorwerk, en een toegenomen gebruik van elektronische apparaten.
???? Naar schatting 60-85% van de mensen in de wereld en bijna tweederde van de kinderen leiden een zittende levensstijl.

Mijn mening:
Net zoals we aanbevelingen hebben over hoeveel fruit en groenten we elke dag moeten eten,
moeten we ons richten op het introduceren van 3 tot 4 exercise snacks die onze ‘zit marathon’ doorbreken.

Now move!

Leave a Comment