Weet je genoeg en wil je inschrijven?

Grieperig? Drink deze krachtige anti-griep thee!

Verkouden? Griepachtig? Verzacht de symptomen met deze kruidige gemberthee. Je keel zal een flinke oppepper voelen en je dankbaar zijn. Gehydrateerd blijven is belangrijk tijdens het griepseizoen! Koning winter staat voor de deur. Koude dagen, donkere avonden doen hun intrede. En velen associëren de winter met het griepseizoen. Dat hoeft deze winter voor jou echter niet zo te zijn.

Regelmatig je handen wassen & zieke mensen vermijden, helpen om te voorkomen dat je ziek wordt. Sommige mensen maken gebruik van een griepvaccin.

Voel je het alsnog kriebelen in de keel, of heeft de griep je dan toch weten te vinden? Maak dan deze hydraterende & kalmerende zelfgemaakte thee. Moeder natuur op zijn best!

Dit is wat je nodig hebt

1. Citroen Citroen zit vol met vitamine C, wat kan helpen de duur & ernst van de symptomen te verminderen als je al verkouden bent.

2. Kaneel Voeg dit antioxidantrijke kruid toe voor een verwarmende smaak.

3. Gember Gember wordt al eeuwen gebruikt om een ​​zere keel te verlichten en congestie als gevolg van een verkoudheid te verminderen.

4. Kruidnagel Kruidnagel kan het gemakkelijker maken om op te hoesten en slijm te elimineren.

5. Kurkuma Een van de meest effectieve ontstekingsremmers die er zijn. Kurkuma kan ontstekingen helpen verminderen & gastro-intestinaal ongemak

verlichten.

6. Cayennepeper Geweldig voor het verwarmen van het lichaam, cayennepeper helpt bij maagproblemen en slechte eetlust.

7. Rauwe honing Honing bevat kleine hoeveelheden vitamine C & folaat. Het kan ook de achterkant van de keel verzachten, die vaak geïrriteerd raakt door hoesten.

Ingrediënten

  • 3 kopjes water

  • Sap van een halve citroen

  • 1 kaneelstokje

  • 3 plakjes verse gember

  • ¼ theelepel kruidnagel

  • ½ el. kurkuma

  • 1 snuifje cayennepeper (begin hiermee en voeg meer naar smaak toe)

  • 1 ½ el rauwe honing (kan meer of minder toevoegen om de gewenste zoetheid te bereiken)

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten (behalve honing) in een pan en breng aan de kook.

2. Zodra het kookt, zet het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten sudderen.

3. Voeg honing toe en roer. Voeg indien nodig meer toe.

4. Giet de thee door een zeef & drink deze terwijl deze warm is.

5. Neem voldoende rust & blijf gehydrateerd.

En nu genieten en snel opkikkeren!

#gezondheid

Leave a Comment